Slangen i paradiset

Efter 3 overnatninger skulle vi så videre til næste ø, Koh Mak.

Klar til afgang
Klar til afgang

Transporten blev foretaget fra en lille havn bag hotellet og skulle klares i en speedbåd. Herligt. Det gik rimeligt hurtigt, ca. ½ time, så anløb vi Koh Mak.

Næste transportmiddel
Næste transportmiddel
og afsted går det
og afsted går det

Desværre skulle opholdet vise, at hotellet ikke havde det helt store overblik. Der var ingen til at hente os, da vi ankom til øen. Først efter en henvendelse til turistkontoret, der ringede til hotellet, kom der en bil efter ½ time for at hente os. Bilen var næsten fuld af thailandske kvinder og børn, og vi skulle lige en mindre omvej for at sætte en af kvinderne af.

Nå, i det mindste var hotellet da klar over, at vi var ankommet, så vi blev hurtigt tildelt en hytte i første række ud til stranden. Det var dejligt.

Vores hjem de næste to døgn
Vores hjem de næste to døgn
Med en fin udsigt
Med en fin udsigt

Koh Mak er en lille ø på bare 16 km2, og der er ikke meget at se på øen, hvor vi skulle have 2 overnatninger. Stranden var flot, men desværre ikke så badevenlig, da der lå masser af sten i vandet. Det var til gengæld dejligt at gå en tur på den lille ø og nyde det gode vejr.Der er flere måder at sikre sig skygge.

Der er flere måder at sikre sig skygge.

På 2. dagen fik vi en lille gæst i palmen udenfor vores hytte, nemlig en slange, der tiltrak sig noget opmærksomhed. Det var den vist ikke helt tilfreds med, for den forsøgte at skjule sig bag palmebladene.

En lille gæst i paradiset
En lille gæst i paradiset

Tæt ved hotellet lå en lille hyggelig vej, hvor der lå flere lokale restauranter. Det lykkedes os at finde to supergode små restauranter, der serverede virkelig god thailandsk mad. Positiv oplevelse.
Det var hotellet som nævnt ikke, ud over vores hytte, som var fin. Morgenmadsrestauranten lå rigtigt fint, men personalet var til gengæld uinspirerende og åbenbart trætte af hotellets gæster. De gad hverken svare eller smile, når man talte til dem, men udførte bare det, man bad dem om. Morgenmaden var i øvrigt heller ikke noget at skrive hjem om.
De vi skulle tjekke ud af hotellet, havde de tydeligvis glemt at sørge for transport til os til havnen, så det måtte de få klaret i en fart. Godt at vi kun havde to overnatninger der.

Der var til gengæld en fin solnedgang
Der var til gengæld en fin solnedgang

Videre i speedbåd til den 3. ø, Koh Chang. Det var en helt anderledes positiv oplevelse. Hotellet var næsten af samme standard som det i Ngapali Beach. Ved ankomsten til hotellet blev vi modtaget af smilende personale, der stod klar med frisk juice og vådservietter, så kunne kunne friske os, mens de klarede det praktiske i forbindelse med indtjekning.Igen blev vi tildelt egen hytte, dog ikke i første række ved stranden, men vi følte nærmest, at vi boede i en tropisk regnskov. Bare uden regnen, altså.

Restauranten lå på stranden, og da de samtidigt havde smilende og venligt personale, og fantastisk god mad, var vi hurtigt klar over, at vi nok ikke ville bevæge os meget udenfor hotellet og stranden de kommende dage.

Restaurant på stranden
Restaurant på stranden
Med tilhørende bar
Med tilhørende bar

Og det kom i høj grad til at passe. Bortset fra et par små gåture til den nærliggende by, dasede vi bare på hotellet.

Vi kunne også nyde personalet, der optrådte for gæster den ene aften. Meget hyggeligt.

Personalet underholder med dans......
Personalet underholder med dans……
...og ildshow
…og ildshow

IMG_2016

Det kom nu alligevel ikke helt til at passe, at vi blev på hotellet. En enkelt gang måtte vi lidt længere væk. Vi måtte lige et smut på øens internationale klinik for at få en læge til at undersøge Lisbeths mave, der havde voldt lidt kvaler. Også her var service på hotellet i top. De stillede straks en bil og chauffør til rådighed, og han ventede ovenikøbet de to timer det tog, så han kunne køre os tilbage til hotellet igen. Det var bare en let infektion, som medicinen hurtigt fik has på.
Ja, desværre er vores ø-ferie forbi ,og vi er nu på vej til vores sidste destignation på vores ferie, Bangkok. Er spændte på hotellet. Via hotels.com fandt vi et fantastisk tilbud på et 5-stjernet hotel, så nu håber vi bare, at det lever op til vores forventninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *