Vandretur og rum sour i Kalaw

Næste destination efter Bagan var Kalaw som er kendt for at være et godt sted for vandreture.
Stemningen på den lange bustur dertil var ikke i top fordi en tredjedel af selskabet var sløje. Vi der havde det godt kunne til gengæld underholde os gengældmed at følge chaufførens desperate manøvrer da ruten måtte lægges om pga en ødelagt bro. Det bragte os ad meget små grusveje gennem meget små landsbyer. Beboerne smilede og vinkede og fulgte meget opmærksomt med i det hele.

Et par fjollede piger, der synes det var ret sjovt og spændende at møde Lisbeth og mig på vores aftentur
Et par fjollede piger, der synes det var ret sjovt og spændende at møde Lisbeth og mig på vores aftentur

I Kalaw var vi ude på en lang vandretur til en landsby i 1400 meters højde. Vi havde en lokal guide med som undervejs fortalte om afgrøderne på de marker vi passerede, træer og palmer, urter til naturmedicin osv. Det var også ham der tilberedte frokosten til os i et lille hus i landsbyen.

Vores guide (i hvid skjorte) i gang med at forberede frokost
Vores guide (i hvid skjorte) i gang med at forberede frokost

Han fortalte også at landsbyen oplever stor vækst fordi de er gode til at dyrke appelsiner og grøn te. Det betyder at de overalt var i gang med at udskifte deres gamle bambushytter med murstenshuse. Det var rart at se at udviklingen på den måde kommer befolkningen direkte til gode.

 

Yours truly - så bliver det ikke smukkere!
Yours truly – så bliver det ikke smukkere!

En anden ting vi stiftede bekendtskab med i Kalaw, var rum sour. En dejlig drink lavet med lokal rom, naturligvis. Det gjorde vi ikke mindst på et lille lokalt værtshus hvor en flok pænt berusede lokale sad og sang inderligt og højlydt med på lokale kærlighedssange. De bød os hjerteligt indenfor og forsøgte  at få gang i en engelsk fællessang for at vi også kunne være med. Det gik mindre godt, men sjovt var det!

2 thoughts on “Vandretur og rum sour i Kalaw

  1. TAK…for en gylden beskrivelse. Vi er lige kommet hjem fra Fefor, så vi svæver også lidt endnu med fjeldene i sindet og energi i kroppen . Knus til Jer begge !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *