Månedsarkiv: marts 2014

Turen i tal

Der er nu gået næsten to uger siden vi kom hjem. Det dejlige forårsvejr og lyset gjorde overgangen mindre brat, og vi er ved at vænne os til hverdagen. Samtidig nyder vi at genkalde os alle de mange oplevelser og indtryk fra vores fantastiske rejse. De seneste dage har der fx være thai-tema på menuen, og så har vi fjollet med at gøre rejsen op i tal:

  • 3 lande
  • 17 transportmidler – dog 18 for Preben som også prøvede at være passager på en scooter, da han skulle anmelde tyveri af tegnebog
  • 12 flyrejser med 7 flyselskaber
  • 19 overnatningssteder
  • 6 guider
  • 8 lokale øl, med Myanmar Beer som klar vinder
  • 4 flasker solcreme og 1 after sun
  • 3 myggespray
  • 2 tuber tandpasta
  • 250 piller fordelt på 10 typer medicin

Der er nu også en del vi har opgivet at optælle, så som antal besøg til templer, lækre cocktails og fantastiske madoplevelser.

Bloggen her vil nu gå i dvale, men vi regner med at den genopstår næste gang vi begiver os ud på nye eventyr.

En finale med luksus

Hotellet levede i højeste grad op til vores forventning – og mere til. Blev modtaget foran hotellet af en mand i jakkesæt, der fulgte os ind til vores “personlige” receptionist. Bagagen blev selvfølgelig håndteret af andre. Receptionisten fulgte os op på værelset på 18. sal, hvor hun bad os tage plads i designermøblerne, mens hun orienterede om de praktiske forhold på hotellet.
Nu skrev jeg godt nok værelset, men mente naturligvis lejligheden. Den var på 70 m2 og bestod af køkken og stue, mellemgang med marmorbord og vask og udgang til badeværelset med walk-in bruser og badekar og så selvfølgelig soveværelset med gulv-til-loft vindue, så vi havde en fin udsigt over Bangkok. Der var også en stor balkon med udsigt over floden. Fantastisk hotel.

Udsigten fra vores altan
Udsigten fra vores altan
Restaurantterassen set fra søsiden
Restaurantterassen set fra søsiden

Vi kunne egentlig blive på hotellet resten af ferien, men besluttede dog alligvel at komme ud at se lidt. Vi bookede os derfor ind på en guided sejltur på Bangkoks kanaler for at se en anden side af byen.
Tidligt søndag morgen tog vi så afsted og snart var vi inde i de små kanaler, der viste et andet billede af byen end høje, flotte huse og dyre biler. Der boede fattige familier langs de små floder, som primært levede af at sælge frugter og af fiskeri.

En anden side af Bangkok
En anden side af Bangkok
Men selv i det fattige områder er der templer med smukke figurer
Men selv i det fattige områder er der templer med smukke figurer

Det viste sig, at floderne indeholdt oceaner af fisk, hvilket især blev tydeligt, når man fodrede fiskene. Så kunne man bogstaveligt skovle fisk op, hvis man ville.

Fiskene fodres
Fiskene fodres
og der er mange af dem
og der er mange af dem

Vi besøgte også en orkide-plantage, hvor der var masser af smukke blomster.

Orkide'er i lange rækker
Orkide’er i lange rækker
Med smukke blomster
Med smukke blomster

Vi forlod vores båd og gik efter frokost til The Royal Palace, hvor kongen engang imellem bor og viser sig for folket. Kongen er noget ganske specielt i Thailand, og det er ikke en person, man generer eller omtaler dårligt. Flere, også turister, er røget i fængsel for at omtale kongen hånligt. Thai’erne anser ham for at være sendt fra himlen, og han er således bindeleddet mellem befolkningen og himlen. Man får derfor heller ikke adgang til paladset, med mindre man er sømmeligt påklædt. Det vil som minimum sige lange bukser og tildækkede skuldre. Man er først for nyligt gået med til, at sandaler kan bruges. Tidligere skulle det være lukkede sko.

Det kongelige palads
Det kongelige palads

Paladset består af mange, flotte bygninger, hvoraf de fleste er helligdomme i form af pagoder og stubaer, med masser af statuer og buddafigurer, som man kan bede til.

Alle statuer har deres egen betydning
Alle statuer har deres egen betydning

Der er også specialle bygninger, hvorfra nye konger biver kronet og hvorfra døde konger begraves. Meget flot og spændende.

Det var til gengæld også varmt, så ved hjemkomst til hotellet tog vi elevatoren ned til 6. sal, hvor swimmingpoolen lå, med udsigt over floden. Skønt at dase.

I dag, på vores sidste, hele dag i Bangkok, brugte vi formiddagen på at shoppe lidt. Tog hotellets private shuttlebåd, der sejler gæsterne til en SkyTrain station. Herfra toget videre ind til byen.

Vi venter på afgang mod byen
Vi venter på afgang mod byen
Båden på vej for at hente os tilbage til hotellet
Båden på vej for at hente os tilbage til hotellet

Det var først her, vi fornemmede, at der er uro i Bangkok. Flere steder så vi militæret, der har opsat poster langs nogle af de store veje. De var diskrete, men til stede. Så nu ikke ud til at påvirke livet omkring dem.

Eftermiddagen blev igen brugt ved swimmingpoolen, hvor vi sugede den sidste næring ud af solen og talte om vores oplevelser.

Lige nu er der så kun at pakke vores ting og derefter gå ned til restauranten, hvor vi forhåbentlig vil få et bord udenfor, tæt på floden. Der vil vi så nyde et overdådigt tag-selv bord og skåle med hinanden for en rigtig dejlig tur, hvor vi har haft en masse, spændende oplevelser.

I morgen er det så tidligt op og til lufthavnen, hvorfra vi sætter kurs mod de hjemlige breddegrader.

Vi håber, at I har nydt af følge med på vores rejse. Vi glæder os til at fortælle jer meget mere om dem

Slangen i paradiset

Efter 3 overnatninger skulle vi så videre til næste ø, Koh Mak.

Klar til afgang
Klar til afgang

Transporten blev foretaget fra en lille havn bag hotellet og skulle klares i en speedbåd. Herligt. Det gik rimeligt hurtigt, ca. ½ time, så anløb vi Koh Mak.

Næste transportmiddel
Næste transportmiddel
og afsted går det
og afsted går det

Desværre skulle opholdet vise, at hotellet ikke havde det helt store overblik. Der var ingen til at hente os, da vi ankom til øen. Først efter en henvendelse til turistkontoret, der ringede til hotellet, kom der en bil efter ½ time for at hente os. Bilen var næsten fuld af thailandske kvinder og børn, og vi skulle lige en mindre omvej for at sætte en af kvinderne af.

Nå, i det mindste var hotellet da klar over, at vi var ankommet, så vi blev hurtigt tildelt en hytte i første række ud til stranden. Det var dejligt.

Vores hjem de næste to døgn
Vores hjem de næste to døgn
Med en fin udsigt
Med en fin udsigt

Koh Mak er en lille ø på bare 16 km2, og der er ikke meget at se på øen, hvor vi skulle have 2 overnatninger. Stranden var flot, men desværre ikke så badevenlig, da der lå masser af sten i vandet. Det var til gengæld dejligt at gå en tur på den lille ø og nyde det gode vejr.Der er flere måder at sikre sig skygge.

Der er flere måder at sikre sig skygge.

På 2. dagen fik vi en lille gæst i palmen udenfor vores hytte, nemlig en slange, der tiltrak sig noget opmærksomhed. Det var den vist ikke helt tilfreds med, for den forsøgte at skjule sig bag palmebladene.

En lille gæst i paradiset
En lille gæst i paradiset

Tæt ved hotellet lå en lille hyggelig vej, hvor der lå flere lokale restauranter. Det lykkedes os at finde to supergode små restauranter, der serverede virkelig god thailandsk mad. Positiv oplevelse.
Det var hotellet som nævnt ikke, ud over vores hytte, som var fin. Morgenmadsrestauranten lå rigtigt fint, men personalet var til gengæld uinspirerende og åbenbart trætte af hotellets gæster. De gad hverken svare eller smile, når man talte til dem, men udførte bare det, man bad dem om. Morgenmaden var i øvrigt heller ikke noget at skrive hjem om.
De vi skulle tjekke ud af hotellet, havde de tydeligvis glemt at sørge for transport til os til havnen, så det måtte de få klaret i en fart. Godt at vi kun havde to overnatninger der.

Der var til gengæld en fin solnedgang
Der var til gengæld en fin solnedgang

Videre i speedbåd til den 3. ø, Koh Chang. Det var en helt anderledes positiv oplevelse. Hotellet var næsten af samme standard som det i Ngapali Beach. Ved ankomsten til hotellet blev vi modtaget af smilende personale, der stod klar med frisk juice og vådservietter, så kunne kunne friske os, mens de klarede det praktiske i forbindelse med indtjekning.Igen blev vi tildelt egen hytte, dog ikke i første række ved stranden, men vi følte nærmest, at vi boede i en tropisk regnskov. Bare uden regnen, altså.

Restauranten lå på stranden, og da de samtidigt havde smilende og venligt personale, og fantastisk god mad, var vi hurtigt klar over, at vi nok ikke ville bevæge os meget udenfor hotellet og stranden de kommende dage.

Restaurant på stranden
Restaurant på stranden
Med tilhørende bar
Med tilhørende bar

Og det kom i høj grad til at passe. Bortset fra et par små gåture til den nærliggende by, dasede vi bare på hotellet.

Vi kunne også nyde personalet, der optrådte for gæster den ene aften. Meget hyggeligt.

Personalet underholder med dans......
Personalet underholder med dans……
...og ildshow
…og ildshow

IMG_2016

Det kom nu alligevel ikke helt til at passe, at vi blev på hotellet. En enkelt gang måtte vi lidt længere væk. Vi måtte lige et smut på øens internationale klinik for at få en læge til at undersøge Lisbeths mave, der havde voldt lidt kvaler. Også her var service på hotellet i top. De stillede straks en bil og chauffør til rådighed, og han ventede ovenikøbet de to timer det tog, så han kunne køre os tilbage til hotellet igen. Det var bare en let infektion, som medicinen hurtigt fik has på.
Ja, desværre er vores ø-ferie forbi ,og vi er nu på vej til vores sidste destignation på vores ferie, Bangkok. Er spændte på hotellet. Via hotels.com fandt vi et fantastisk tilbud på et 5-stjernet hotel, så nu håber vi bare, at det lever op til vores forventninger.