Ankomst til Yangon

Turen til Myanmar gik fint. Vi tog fra Nr. Dalby fredag kl. 11.00 og efter mellemlandinger i Helsinki og Bangkok landede vi lørdag formiddag kl. 10.30 i Yangon (Rangoon), lokal tid, som er 6 timer foran DK tid.
Efter at have chekket ind på hotellet var det tid til en gåtur i gaderne i Yangon, før vi om aftenen skulle møde den gruppe, vi skulle tilbringe turen med de næste to uger.
Vi var i alt 15 i gruppen og lad det være sagt med det samme: det var en fantastisk god og glad gruppe, vi var sammen med fra forskellige verdensdele.

IMG_0526
Vores guide gennem de to ugers rundrejse, Akayi.

Vores guide var en burmesisk kvinde, som også viste sig at være utrolig sød og sjov.
Søndagen startede med et “must see” besøg på Swedagon Pagoden, som er det største tempel i Myanmar. Landet er i det hele taget plastret til med templer i en grad, som er helt uforståelig. Og langt de fleste er helt gule, ikke på grund af maling, men fordi de er belagt med guld! Og i toppen af “Stubaen”, som er den høje, nærmest omvendte tragt, hænger der ædelsten i massevis. Sådan ærer man Budda og gør en god gerning, så man får en bedre sjæl med ind i det næste liv. Reinkarnation er en væsentlig del af deres tro i Myanmar.

Et lille udsnit a Swedagon Pagon, som i virkeligheden næsten er en lille by, helt i guld.
Et lille udsnit a Swedagon Pagon, som i virkeligheden næsten er en lille by, helt i guld.

Så var det tid til at sætte kursen mod “The Golden Rock”, som ligger på et bjerg, ca. 4 timers kørsel fra Yangon. Vi måtte gå det sidste stykke op, som var meget stejlt, før vi efter ca. 40 minutter nåede vores hotel. “The Golden Rock” er, sammen med Swedagon Pagoden, nogle af de steder, enhver buddist skal besøge mindst en gang i sit liv. Det bar besøget også præg af. Der var kun få turister i den store menneskeflok, der hele tiden gik til og fra klippen, der selvølgelig også var beklædt med guld.

The Golden Rock
The Golden Rock

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *